PRODUCTIE

Wij beschikken, verdeeld over verschillende locaties, over een uitgebreid machinepark met onder andere meerdere drukmachines, vlak- en rotatiestanzen, inliners voor kleine maar ook hele grote Amerikaanse vouwdozen en een groot assortiment vouw-/plakmachines. Verder hebben we zeer veel afwerkmachines om te lijmen, hechten, tapen, opzetten, etc.


PRODUCTIE

 

SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

Wij kijken graag verder dan alleen de inpaktafel , verpakkingskosten bestaan nl. uit veel meer dan alleen de uitgaven die men doet voor de materialen. Denk aan de kosten van de medewerker die inpakt maar ook aan die van de logistieke afdeling. Kijk naar de kosten voor verzending en denk na over de manier waarop de klant het product wil ontvangen en eventueel moet kunnen retourneren. Met andere woorden: kijk naar de “total cost of ownership”, dat is wat wij nastreven als wij voor onze relaties een supply chain management-project mogen uitvoeren. Samen met hen zoeken naar de besparingen, die onder de streep tot het beste resultaat leiden. 


JUST IN TIME DELIVERY

Wij leveren in heel Europa op maat. Of dat nu middels een HQ40”-zeecontainer moet of met een kleine bakwagen met laadklep. Alle logistieke voorschriften kunnen worden vervuld. Daarnaast bieden wij ook een just-in-time-concept met leveringen binnen 24 tot 72 uur door heel Europa. Voor ons zijn er geen grenzen meer.


JUSTINTIMEDELIVERY

PROJECT PORTFOLIO


Rabobank
Schitterend project samen met Jannie Schmitz voor Rabobank Venlo. Geweldig innovatieve wijze waarop een traditioneel materiaal als karton wordt toegepast.
XXL mantel
Burgemeester Antoin Scholten opende samen met de Limburgse commissaris van de Koning Theo Bovens, het schitterende nieuwe Venlose stadskantoor. Dit gebouw is geheel in Cradle-to-Cradle filosofie gerealiseerd. Akarton verzorgde voor een volledig recyclebare XXL mantel van karton om deze schitterende maquette van het gebouw te onthullen.
Leolux boom
Deze schitterende kartonnen displayboom voor Leolux is te zien in alle showrooms van dit wereldwijd bekend meubelmerk. Aldaar zal het de showroomopstellingen extra aankleden en biedt deze digitaal gedrukte displayboom de mogelijkheid om de brochures van Leolux uit te stallen. Elke boom is individueel verpakt en wordt opgestuurd naar de lokale dealers, die deze eenvoudig zelf kunnen monteren aan de hand van de meegeleverde opzetinstructies.
Recycold
Mooie Innovatie in samenwerking met Recycold en de HAS Den Bosch tbv het kunnen verzenden van producten, zoals verswaren en medische artikelen, voa de pakketdiensten.
Leegstaande winkel
Akarton heeft samen met Flexiwall een pilot project opgezet in de Venlose binnenstad. De winkelleegstand nodigt niet altijd uit tot gezellig winkelen maar ook is het voor mogelijk geïnteresseerden in het pand, lastig een voorstelling te maken van een ingerichte winkel. Samen met Flexiwall ontwikkelden we het pop-up concept om zeer snel en flexibel de leegstaande winkel een tijdelijk karakter te geven waardoor én het straatbeeld opgefleurd wordt én de winkel sneller verhuurd/verkocht kan worden. Deze pilot zal de komende maanden verder uitgerold gaan worden in Nederland en Duitsland waarbij flexibiliteit op alle vlak (ontwerp, kosten, varianten) voorop staat.
Stereo Sunday
Akarton ontwerpt voor Stereo Sunday 100% recyclebare kartonnen stage
Venlostormt
De VenloStormt hindernisloop van 2015 was een groot succes en zeker de hindernis die werd verzorgd door Akarton, Wijnen bouwgroep en Lions Venlo-Maas sprak alle deelnemers en zeker het publiek zeer aan. Ruim 4.000 deelnemers trotseerden het kartonnen piratenschip en genoten van het enthousiasme langs de kant.
Akarton loste een logistiek probleem op voor een van haar relaties. Daarmee wordt fors bespaard op logistieke kosten maar worden ook meteen financieringslasten en klachtenkosten tot bijna nihil gereduceerd. Voor de Kanban-oplossing werd Akarton dan ook beloond met de award ‘Top Supplier in the category Continuous Improvement’.
De reguliere flight cases zijn zwaar en duur. Onze golfkarton versies zijn licht, zeer gunstig geprijsd en milieuvriendelijk. We maken deze geheel naar uw wens.

RISICOMANAGEMENT

Middels onze logistieke diensten nemen wij enkele risico’s bij onze relaties uit handen. Zo monitoren wij de minimale voorraden en leggen we tijdig nieuwe voorraden aan, leveren wij op afroep tot aan de inpaktafel en zorgen we er ook voor dat we pieken en dalen in de afname volgen. Eenmaal gewend aan ons logistieke concept wordt ervaren dat alle risico’s van het zelf op voorraad houden van verpakkingsmaterialen achterhaald zijn, zelfs tot op het niveau van het financieren van deze voorraden.