PROJECT PORTFOLIO


Rabobank
Schitterend project samen met Jannie Schmitz voor Rabobank Venlo. Geweldig innovatieve wijze waarop een traditioneel materiaal als karton wordt toegepast.
XXL mantel
Burgemeester Antoin Scholten opende samen met de Limburgse commissaris van de Koning Theo Bovens, het schitterende nieuwe Venlose stadskantoor. Dit gebouw is geheel in Cradle-to-Cradle filosofie gerealiseerd. Akarton verzorgde voor een volledig recyclebare XXL mantel van karton om deze schitterende maquette van het gebouw te onthullen.
Leolux boom
Deze schitterende kartonnen displayboom voor Leolux is te zien in alle showrooms van dit wereldwijd bekend meubelmerk. Aldaar zal het de showroomopstellingen extra aankleden en biedt deze digitaal gedrukte displayboom de mogelijkheid om de brochures van Leolux uit te stallen. Elke boom is individueel verpakt en wordt opgestuurd naar de lokale dealers, die deze eenvoudig zelf kunnen monteren aan de hand van de meegeleverde opzetinstructies.
Recycold
Mooie Innovatie in samenwerking met Recycold en de HAS Den Bosch tbv het kunnen verzenden van producten, zoals verswaren en medische artikelen, voa de pakketdiensten.
Leegstaande winkel
Akarton heeft samen met Flexiwall een pilot project opgezet in de Venlose binnenstad. De winkelleegstand nodigt niet altijd uit tot gezellig winkelen maar ook is het voor mogelijk geïnteresseerden in het pand, lastig een voorstelling te maken van een ingerichte winkel. Samen met Flexiwall ontwikkelden we het pop-up concept om zeer snel en flexibel de leegstaande winkel een tijdelijk karakter te geven waardoor én het straatbeeld opgefleurd wordt én de winkel sneller verhuurd/verkocht kan worden. Deze pilot zal de komende maanden verder uitgerold gaan worden in Nederland en Duitsland waarbij flexibiliteit op alle vlak (ontwerp, kosten, varianten) voorop staat.
Stereo Sunday
Akarton ontwerpt voor Stereo Sunday 100% recyclebare kartonnen stage
Venlostormt
De VenloStormt hindernisloop van 2015 was een groot succes en zeker de hindernis die werd verzorgd door Akarton, Wijnen bouwgroep en Lions Venlo-Maas sprak alle deelnemers en zeker het publiek zeer aan. Ruim 4.000 deelnemers trotseerden het kartonnen piratenschip en genoten van het enthousiasme langs de kant.
Akarton loste een logistiek probleem op voor een van haar relaties. Daarmee wordt fors bespaard op logistieke kosten maar worden ook meteen financieringslasten en klachtenkosten tot bijna nihil gereduceerd. Voor de Kanban-oplossing werd Akarton dan ook beloond met de award ‘Top Supplier in the category Continuous Improvement’.
De reguliere flight cases zijn zwaar en duur. Onze golfkarton versies zijn licht, zeer gunstig geprijsd en milieuvriendelijk. We maken deze geheel naar uw wens.